Algemeen

Voor wie?

Mensen met een chronische aandoening zoals na een beroerte (CVA), MS, Parkinson, reumatoïde arthritis en bij herstel na verkrijgen van een nieuw gewricht zoals heup of knie. Veelal zal hierbij behandeling aan huis of in een verzorgingstehuis noodzakelijk zijn.

 

Registraties / Certificaten / Keurmerken

Thuiszorgtherapie

Aangesloten bij ParkinsonNet

Lid Fysiotherapeuten Kring Voorburg (FKV)

 

Aanvragen en vervolgprocedure

Meestal wordt in het geval van een chronische aandoening een verwijzing uitgeschreven door een arts (huisarts of specialist). Bij behandeling in de thuissituatie of in een instelling is altijd een verwijzing met deze vermelding noodzakelijk. Ook bestaat de mogelijkheid om via DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie), zonder tussenkomst van een arts, de fysiotherapeut te raadplegen. In het specifieke geval van behandeling in de thuissituatie of in instelling is DTF niet toereikend. Een verwijzing blijft noodzakelijk.

 

Behandelingen

Door wie?

De behandeling wordt gegeven door fysiotherapeut Tim Valster. Sinds 1983 werkzaam als fysiotherapeut in Voorburg en omgeving.

 

Wanneer is een indicatie / verwijzing noodzakelijk?

In principe is directe toegang tot de fysiotherapeut mogelijk. Indien er sprake is van  ernstige diagnostiek of onduidelijkheid hierover, zal de fysiotherapeut u eerst voor goedkeuring doorverwijzen naar uw huisarts of specialist. U mag natuurlijk altijd vooraf uw arts raadplegen en om een verwijzing vragen. Zie hiervoor ook de informatie over DTF hierboven.

 

Op welke dagen en tijden?

Behandeling na telefonische afspraak tijdens reguliere werktijden (8.00-17.30). Schikt het u niet op voornoemde tijden, dan is het mogelijk om in overleg een afspraak te maken op een ander tijdstip.Het telefoonnummer waarop u ons kunt bereiken: 06-55306484

 

Waar kan de behandeling plaatsvinden?

  • Bij u thuis
  • De instelling waar u verblijft

Aandoeningen

Voornamelijk chronische diagnostiek zoals; Neurologische klachten (beroerte, Parkinson, MS). Orthopedische klachten (na een gewrichtsvervangende operatie zoals bij heup en knie, arthrose en reumatoïde arthritis)

 

Specialismen

  • Algemeen fysiotherapeut
  • Fysiotherapie bij Parkinson
  • Begeleiding bij duursport
  • Fysiotherapie in de thuiszorg

 

Werkwijze

Volgens de richtlijnen van de beroepsgroep, met inachtneming van situatie, veiligheid en mogelijkheden.

Voor meer informatie omtrent de WBGO (Wet op de Behandelingsovereenkomst)

Advertenties


Advertenties